Firmanızı kısaca tanımak isteriz. Geliştirdiğiniz ürün hakkında bilgi alabilir miyiz?
Firmamız 3E Endüstriyel Mühendislik, 2005 yılında endüstriyel otomasyon ve yazılım sektöründe kaliteli ve seçkin hizmet sunabilmek amacıyla kuruldu. “Expert” “Exclusive” “Engineering” kelimelerinin ilk harflerinden ismini aldı. Kurucumuz Gökhan Lale, Tuzla Teknik Lisesi ve Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümündeki eğitimi sırasında 3E Endüstriyel Mühendislik adına da başarılarının temellerini atarak, sektör tecrübesiyle faaliyet alanımıza yön vermiş oldu. Faaliyet göstermeye başladığımız günden bu yana 30’a yakın ülkede çözüm ortağı olarak birçok projeyi başarı ile tamamladık.
2008 yılında ısıl işlem tesislerinin tüm süreçlerinin yönetilmesi ile ilgili ihtiyacın karşılanması amacıyla Eagl
2009 yılından bugüne kadar geçen 11 yıllık süreçte değerli iş partnerlerimizin destekleriyle yazılımımızı her geçen gün daha çok geliştirdik. Diğer ERP yazılımlarından farklı olarak WPF tabanlı arayüzleri, mobil ve web yardımcı uygulamaları ile kullanıcıya özel çözümler sunuyoruz.
Eagl
Eagl
81-132 kW arasında değişen güçlerde yurt dışından ithal edilen bu makinaları Ar-Ge merkezimizde geliştirerek, 2015 yılı itibarıyla Eagl
Eagl
Runtime SCADA Designer kelimelerinin baş harflerini verdiğimiz ürünümüz, Eagl
3E Endüstriyel Mühendislik, Eagl
Eagl
Bu çözümler içinde makine sektörüne yönelik uygulamalarınızı ve mümkünse başarı hikayesine dönüşmüş bir projenizi anlatır mısınız?
2019 ve 2020 yıllarında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 100’ün üzerinde farklı projede Eagleye RSD® yazılımını kullanıp başarı ile test ettik. Bu süreçte yaptığımız farklı çalışmalara birçok örnek verebiliriz. Bunlardan biri örneğin, endüstriyel fırın imalatında Avrupa’nın önde gelen bir makina imalatçısının yangın test fırınları için fonksiyonel reçete tanımlama özelliğini yazılımımıza entegre etmemizdi. Farklı bir sektörde boru bükme makinası imalatı yapan bir üretici için 3 boyutlu grafik simülasyonunun entegrasyonunu gerçekleştirdik. Şu anda da 2 farklı firma için Gcode ve robotik kodlamaların entegrasyonu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
SCADA’nın Endüstri 4.0 bağlamında öneminden bahseder misiniz?
Dijital dönüşümün gerekliliğinin farkında olan makine üreticileri ya da otomasyon firmaları için SCADA (Uzaktan Kontrol ve Gözleme Sistemleri) kullanımı artık neredeyse zorunluluk haline geldi. Geçmiş yıllarda, genel olarak havacılık ve otomotiv sanayisinde önemli olan bu süreç, günümüzde diğer sektörlerde de bir ihtiyaç olarak önem arz ediyor. Özellikle Endüstri 4.0’ın yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte sahadan üretim verilerinin toplanması ve bunların değerlendirilerek raporlandırılmasının önemi üzerine çok daha büyük bir farkındalık söz konusu. SCADA yazılımları hem makinalarınızın uzaktan kontrol edilmesini hem de topladığınız veriler ile geçmişe ve geleceğe yönelik değerlendirme yapmanızı sağlamaktadır.
İleriye dönük hedefleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Yerli ve milli yazılımımızla, makina imalatçıları ve otomasyon firmalarının çözüm ortağı olmayı ve tüm dünyaya bu yazılımızı ulaştırmayı hedefliyoruz.
Writer
Meltem Dağdeviren Lale
Ticari Direktör